Urmărește-ne

Bitcoin

300 de bănci vor oferi Bitcoin clienților în prima jumătate a anului 2022

Published

on

Se așteaptă ca aproximativ 300 de bănci comunitare să lanseze tranzacționarea cu Bitcoin în prima jumătate a anului 2022, în parteneriat cu subsidiara Stone Ridge, NYDIG, potrivit unui raport al American Banker.

Planul a devenit cunoscut pentru prima dată în iulie. În ultimele luni, băncile au fost ocupate să rezolve problemele de reglementare.

Bitcoin urmează a fi oferit de către bănci

Participanții intervievați de American Banker susțin că sunt acum aproape de lansarea suportului pentru Bitcoin după finalizarea parteneriatelor și soluționarea problemelor de securitate legate de noua clasă de active.

Chiar dacă ideea de a cumpăra Bitcoin de la bănci ar putea suna ca un oximoron, instituțiile bancare mici se așteaptă ca adoptarea criptomonedei să le ajute să rămână pe linia de plutire.

Zach Bishop de la Synovus Bank consideră că introducerea criptomonedelor joacă un rol mai proeminent în afacerile lor. Cu toate acestea, el este doar un prudent optimist:

„Asta nu înseamnă că va dispărea în vreun fel.”

CEO-ul BankSouth, Harold Reynolds, a observat o creștere mare a investițiilor în criptomonede în rândul clienților băncii sale.

Bitcoin pe cale de a fi adăugat în aplicații de banking

Synovus Financial, de asemenea, intenționează să adauge tranzacționarea Bitcoin în aplicația sa mobilă în cursul acestui an.

În mai, NYDIG a încheiat un parteneriat cu Fidelity National Information Services (FIS) pentru a ajuta băncile să-și lanseze produsele Bitcoin.

Firma de criptomonede, care acționează drept supervizor, păstrează fondurile clienților în depozite „reci” pentru a exclude riscurile de securitate cibernetică.

În iulie, NYDIG a colaborat cu furnizorul de tehnologie și de servicii financiare Fiserv pentru a permite sutelor de bănci și uniuni de credit din SUA să ofere Bitcoin clienților lor.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.