Urmărește-ne

Bitcoin

Robert Kiyosaki explică ce va prăbuși economia și recomandă acumularea de Bitcoin

Published

on

Robert Kiyosaki, autorul cărții de finanțe personale „Tată bogat, tată sărac”, susține că eforturile continue ale Rezervei Federale de a reduce inflația acționează ca un catalizator al colapsului economic.

Potrivit lui Kiyosaki, majorările ratelor dobânzii sunt distructive pentru economie, acțiunile, obligațiunile și imobiliarele suferind cel mai mult, așa cum a scris el pe Twitter pe 29 octombrie.

Cu toate acestea, Kiyosaki a remarcat că Bitcoin (BTC) și metalele prețioase pot oferi investitorilor o plasă de siguranță.

„Prețurile aurului și argintului scad pe măsură ce FED continuă să crească ratele dobânzilor. Argintul nu este disponibil, așa că eu cumpăr monede de aur. Creșterea dobânzilor va fi fatală pentru economie. Imobiliarele, obligațiunile și acțiunile vor scădea. FED se va reorienta. Cumpărați aur, argint și Bitcoin înainte de inversarea FED.”, a relatat el.

Adaptarea la un potențial colaps economic

Kiyosaki a subliniat, în mod intrigant, că, dacă economia eșuează, majoritatea oamenilor vor trebui să facă eforturi suplimentare și să se adapteze. El a comparat situația cu implicarea sa în războiul din Vietnam. Potrivit lui Kiyosaki:

„Nu mi s-a cerut să călătoresc în Vietnam. Am fost scutit de proiect de când eram în industria petrolieră. Cu toate acestea, m-am oferit voluntar pentru Corpul Marin al SUA și am zburat cu elicoptere de atac. Alegere excelentă pentru că m-a ajutat să mă maturizez. În viitorul colaps economic, mulți oameni se vor maturiza în timp ce alții vor pieri. Fiți atenți!”

De remarcat este faptul că Kiyosaki a acuzat mult timp Rezerva Federală de planificare a unui colaps economic prin metodele sale de control al inflației. În special, autorul afirmă că instituția este de vină pentru creșterea vertiginoasă a inflației.

Potențialul Bitcoin pentru conservarea activelor

În acest sens, Kiyosaki afirmă că investitorii își pot salva averea în Bitcoin, spunând că cea mai proeminentă criptomonedă poate proteja averea oricui. Kiyosaki a sugerat totuși că într-o criză economică, Bitcoin, nu va proteja complet veniturile. Prin urmare, el a sugerat ca fiecare să-și investească banii în numeroase alte active.

În general, având în vedere inflația în creștere, Kiyosaki a susținut că produsele financiare tradiționale sunt expuse riscului de colaps. De exemplu, el a prezis că dolarul american va scădea probabil la începutul lui 2023, dar a susținut metale prețioase precum argintul.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.