Urmărește-ne

Analize

Bitcoin recâștigă nivelul de 40.000 de dolari pe măsură ce lichidările pozițiilor Long se opresc

Published

on

Se așteaptă ca datele IPC (indicele prețului de consum) primite vor surprinde piețele, comercianții de Bitcoin anticipând un declanșator de „recuperare pe termen scurt”.

După un început dificil al săptămânii în care BTC/USD a atins minimele de trei săptămâni, Bitcoin (BTC) a încercat să recupereze nivelul de 40.000 USD ca și suport pe 12 aprilie.

Grafic de 1 oră BTC/USD (Bitstamp) | Sursă: TradingView

Se așteaptă ca datele privind indicele prețurilor de consum să fie „extraordinar de ridicate”

Conform datelor TradingView, cea mai mare criptomonedă de pe Bitstamp a revenit la 40.200 USD marți, după ce a scăzut la 39.300 USD cu o zi înainte.

Perioadele scurte de timp au făcut ca Bitcoin să pară extrem de neatrăgător, alimentat în special de o epuizare a acțiunilor tehnologice, iar investitorii care se bazează pe continuarea optimistă au rămas cu mâinile goale.

Potrivit serviciului de monitorizare în lanț Coinglass, comercianții cripto au pierdut 428 de milioane de dolari în lichidările pozițiilor long din ultimele 24 de ore, cea mai mare suma dintr-o singură zi din 22 ianuarie.

Graficul lichidărilor cripto | Sursă: Coinglass

Opiniile cunoscătorilor

Într-o conversație pe Twitter despre atmosfera actuală, analistul principal de informații Blockware, William Clemente, a comentat: „Această răsturnare în tehnologie afectează și BTC”.

Fie că sunt de acord sau nu, piața pare să considere BTC ca pe un joc de tehnologie high beta, cu o corelație în creștere față de luna precedentă.

Remarcile semănau cu cele ale fostului CEO BitMEX, Arthur Hayes, care a prezis că BTC/USD va scădea sub 30.000 USD ca urmare a configurației macro de luni.

Între timp, cele mai recente date ale indicelui prețurilor de consum (IPC), anticipate mai târziu în cursul zilei, au adus vești proaste prejudiciului pentru economia SUA și starea de spirit însoțitoare. Datele IPC din martie, care sunt primele publicate după o pauză de 40 de ani, sunt de așteptat să se adauge presiunilor inflaționiste de la începutul conflictului Rusia-Ucraina.

Evenimentele CPI au o istorie de a cauza volatilitate pe termen scurt pe piețele cripto, așa că lansarea de marți, la 8:30 a.m., ora estică, este foarte importantă pentru comercianți.

Drept urmare, unii au speculat cu privire la posibilitatea scăderii presiunii negative odată ce datele au fost făcute publice.

Suportul oferit de balene se află la 27.000 de dolari

Între timp, Whalemap, un alt site de analiză în lanț, a proclamat 27.000 de dolari drept ținta „de vârf” pentru piață, după ce a analizat nivelurile de suport la care investitorii de volum mare au cumpărat BTC.

Din păcate, suportul de 41.600 de dolari nu a ținut. Noul cel mai apropiat suport este de 38.400 de dolari.

În ciuda acestui fapt, un grafic care ilustrează pozițiile balenelor a arătat că 41.600 de dolari „ar fi trebuit” să reziste datorită interesului cumpărătorilor.

Grafic BTC/USD cu niveluri de suport | Sursă: Whalemap/ Twitter

Între timp, unele balene au efectuat achiziții sub 45.000 de dolari.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.