Urmărește-ne

Ethereum

Miliardarul „Shark” este optimist cu privire la viitorul upgrade Ethereum

Published

on

Investitorul și antreprenorul miliardar Mark Cuban spune că este „foarte optimist” cu privire la actualizarea planificată a Ethereum, care ar muta rețeaua către o eficiență energetică îmbunătățită.

Cuban este proprietarul principal al echipei profesioniste de baschet Dallas Mavericks, precum și unul dintre „rechinii” din foarte popularul reality show „Shark Tank” (care este televizat de rețeaua de televiziune ABC).

Upgrade-ul, poreclit „The Merge”, este programat să fie livrat mai târziu în această vară și presupune o schimbare pentru blockchain-ul Ethereum către o durabilitate sporită și upgrade-uri infrastructurale. Vorbind într-un interviu acordat pentru Fortune, Cuban a numit upgrade-ul o mișcare semnificativă pentru viitorul Ethereum.

Trecerea de la PoW la PoS

Cuban a subliniat valoarea actualizării procesului de consens al Ethereum, de la proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS). El a spus că schimbarea va face Ethereum mai prietenos cu mediul, mai ales în comparație cu Bitcoin și alte active digitale care încă funcționează prin PoW.

Schimbarea va reduce cantitatea de energie electrică consumată de validatori pentru a rula rețeaua, unele estimări estimând că necesarul de energie va scădea cu 99 la sută odată cu PoS.

Cuban a mai declarat că upgrade-ul „The Merge” ar trebui să se traducă într-o raritate tot mai mare pentru Ethereum, deoarece vor fi create mai puține token-uri în timp. De asemenea, miliardarul se așteaptă ca Ethereum să atragă un grad mai mare de interes instituțional în urma upgrade-ului.

Cuban a declarat că Ethereum seamănă cu internetul în stadiu incipient, cu un potențial imens de a-și extinde baza de utilizatori și cazuri de utilizare în următorii ani. Obișnuitul Shark Tank a susținut că analogiile cu primele zile ale internetului sunt ceea ce „schimbă jocul” și îl fac să fie entuziasmat de Ethereum.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.