Urmărește-ne

Analize

Pe măsură ce Bitcoin recâștigă 43.000 USD, capitalizarea totală de piață a criptomonedelor ajunge la 2 trilioane USD

Published

on

Bitcoin (BTC) s-a bucurat de un câștig constant de preț în ultima săptămână, ajutând la o revenire pe piața cripto, care a dus la creșterea Ethereum (ETH), Cardano (ADA) și Dogecoin (DOGE) cu peste 10%.

Bitcoin se întoarce la 43k USD

Potrivit statisticilor CoinMarketCap, Bitcoin se tranzacționează în prezent la 43.014 USD, în creștere cu 2,21% în ultimele 24 de ore și cu 5,31% în ultimele șapte zile, după ce a depășit 43.000 USD joi, 24 martie, devreme.

Graficul prețului Bitcoin pe o zi | Sursa: CoinMarketCap

Bitcoin și-a menținut deja câștigurile după ce a depășit bariera de 40.000 de dolari săptămâna trecută și acum se tranzacționează în vârful intervalului de 34.000-44.000 de dolari cu care se tranzacționează de la începutul anului.

Vânzătorii sunt în prezent sub presiune, potrivit expertului în tranzacționare criptografică CredibleCrypto, din cauza injectării masive de bani în Bitcoin, care este acum cu 10% mai mare decât era acum câteva zile.

El a scris pe Twitter: „Vânzătorii de sub 40.000 $ BTC suferă chiar acum, deoarece bucăți fiat de 125 de milioane de dolari sunt implementate în BTC cu o primă de 10% față de locul în care s-au vândut”.

Graficul prețului Bitcoin | Sursa: CredibleCrypto

Capitalizarea totală de piață a criptomonedelor se apropie de 2 trilioane de dolari

Având în vedere tendința ascendentă recentă a pieței cripto, valoarea totală de piață a tuturor criptomonedelor este acum de 1,97 trilioane USD, în creștere cu 2,68% față de ziua precedentă. Între timp, volumul total al pieței de criptomonede a crescut cu 16,46% în ultimele 24 de ore, până la 102,53 miliarde USD.

Graficul pieței cripto globale | Sursa: CoinMarketCap

După cum s-a menționat anterior, piața mai largă a crescut în paralel cu Bitcoin, primele 20 de monede digitale în funcție de dimensiunea pieței tranzacționându-se toate în teritoriu pozitiv.

ApeCoin (APE), care a crescut cu 18,79% în ultimele 24 de ore se tranzacționează la 14,20 USD, conduce din nou câștigurile pieței cripto din primele 100 de active digitale în această săptămână.

Cardano, de exemplu, a crescut dramatic în ultima săptămână, se tranzacționează acum la 1,14 USD, în creștere cu 16,83% în ziua respectivă și cu peste 33% față de săptămâna precedentă.

Top 100 de câștigători. Sursa: CoinMarketCap

Cardano este din nou peste media sa mobilă exponențială (EMA) pe 50 de zile, care se tranzacționa la 1,01 USD la acea vreme fiind posibilă o creștere optimistă.

În plus, Coinbase a declarat pe 24 martie că și-a extins opțiunile de miză pentru a include cea mai mare rețea Proof-of-Stake (PoS) din lume.

În cele din urmă, un alt activ DeFi, Ethereum, a revenit la peste 3.000 de dolari, tranzacționându-se la 3.049 de dolari, în creștere cu 3,02 % în ziua respectivă, după ce o ieșire mare de ETH a continuat pe 23 martie, cu 450 de milioane de dolari părăsind schimburile în doar 24 de ore.

Un volum mare de retrageri Ethereum ar putea duce la o creștere a prețului criptomonedei în viitor.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.