Urmărește-ne

Altcoins

Ripple vs SEC: Avocatul prezice cum se va desfășura cazul

Published

on

Avocatul Scott Chamberlain a prezis cum va decurge mult așteptata dispută juridică dintre Ripple și Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC).

Procesul dintre Ripple și SEC

Problema, care se bazează pe faptul dacă tokenul XRP al Ripple este sau nu un titlu de valoare care trebuie înregistrat la SEC, are cinci rezultate potențiale, pe care Chamberlain le-a prezentat pe Twitter.

Chris Larsen și Brad Garlinghouse de la Ripple vor primi probabil o hotărâre sumară în favoarea lor, potrivit lui Chamberlain, care contestă afirmația SEC potrivit căreia aceștia au comercializat un titlu de valoare neînregistrat în mod intenționat sau neglijent.

O hotărâre sumară în favoarea Ripple în ceea ce privește vânzările internaționale este al doilea rezultat posibil. Chamberlain susține că instanța nu are jurisdicție asupra vânzărilor de XRP de către Ripple pe bursele străine și că crearea unui precedent care ar trata aceste tranzacții ca fiind încheiate în Statele Unite ar fi o evoluție complet nouă.

Concluzia avocatului

Prognoza sa finală este că afirmația că XRP în sine este un titlu de valoare va fi respinsă prin judecată sumară. El crede că nu există niciun precedent pentru clasificarea activului digital ca fiind un titlu de valoare și că afirmația SEC a fost un șiretlic elaborat.

Potrivit lui Chamberlain, cel de-al patrulea scenariu este ca procesul să avanseze cu un obiectiv îngust, întrebând doar dacă vreuna dintre vânzările de XRP ale Ripple în SUA a implicat un contract de investiții neînregistrat.

Avocatul concluzionează prezicând că s-ar putea ajunge la o înțelegere în acest caz. El crede că SEC ar fi putut trece cu vederea faptul că tranzacțiile algoritmice au reprezentat majoritatea vânzărilor Ripple pe bursele străine. Chamberlain susține că, după excluderea acestor vânzări pe piața secundară și pe piețele străine, SEC nu are niciun temei legal pentru a-și continua investigația.

Soarta cazului este încă în aer, dar predicțiile lui Chamberlain vor intensifica, fără îndoială, discuțiile existente. Brad Garlinghouse, directorul general al Ripple, a preconizat anterior că problema juridică va fi rezolvată în acest an.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.