Urmărește-ne

Ethereum

Prețul ETH a înregistrat cea mai rapidă revenire de la o scădere de 50% până în prezent

Published

on

După ce a atins un nivel maxim de trei săptămâni, prețul Ethereum (ETH), a scăzut pentru a retesta nivelurile de suport de 3.000 USD.

Prețul Ethereum a atins un maxim de trei săptămâni

Tranzacționarea ETH/USD a atins un minim de 2.150 USD pe 24 ianuarie, între timp prețul ETH a revenit cu aproximativ 50%.

Graficul prețului zilnic ETH/USD. Sursă: TradingView

Prețul ETH a crescut pe 7 februarie ca urmare a faptului că KPMG, unul dintre cei patru giganți contabili din lume, a declarat că Bitcoin (BTC) și Ethereum vor fi adăugate în bilanțul diviziei sale din Canada. În urma anunțului, Bitcoin a crescut la peste 45.500 USD, cel mai ridicat nivel din aproape o lună.

Firma de contabilitate din Big Four, pe de altă parte, a ales să nu dezvăluie amploarea expunerii sale pe piețele Bitcoin și Ethereum. Pe de altă parte, a spus că își ajută clienții „să navigheze” în lumea activelor cripto.

Decizia KPMG a fost numită „foarte avansată” de Anthony Pompliano, partener la Pomp Investments, care consideră că angajamentul lor va inspira încredere în clienții lor, care ar putea lua în calcul să adauge criptoactive în bilanţurile lor. Extrase din nota sa publicată marți:

Într-un interval de timp suficient de lung, se simte că cererea corporativă va continua să explodeze, iar aceste active vor beneficia de cumpărări persistente, împreună cu deținători pe termen lung, pentru ani și decenii care urmează.

Este posibil ca ETH să ajungă la 4000 USD în viitorul apropiat?

În ceea ce mulți au numit o nouă „iarnă criptografică”, prețul ETH a scăzut cu 50% pentru a șaptea oară în istorie. În mai puțin de trei săptămâni, tranzacționarea ETH/USD a recăpătat jumătate din pierderile sale, urcând de la un minim de 2.150 USD la un maxim de 3.234 USD.

Graficul prețului zilnic ETH/USD cu niveluri țintă de suport/rezistență bazate pe Fibonacci. Sursă: TradingView

Potrivit unei cercetări recente efectuate de Arcane Research, aceasta a fost cea mai rapidă revenire a lui Ether de la un ciclu de bear market până în prezent, în comparație cu perioada medie de recuperare de 165 de zile.

„În timpul iernii cripto din 2018, ETH a scăzut cu 94% de la maximul istoric, comparativ cu o scădere de 50% în martie 2016, care a revenit în doar 67 de zile”, a raportat Arcane Research.

Din 2016 până în 2018, Ethereum și ecosistemul cripto arătau semnificativ diferit. Totuși, dacă istoria este un ghid, prețurile s-ar putea întoarce la nivelul de 4.000 USD încă din iulie 2022, cu excepția unei noi perioade glaciare precum 2018.

Retragerea ETH din ATH. Sursă: Arcane Research

Chris Burniske, partener la Placeholder, o companie de capital de risc cu sediul în New York, are, de asemenea, o prognoză bună pentru Ethereum, în ciuda faptului că este programat să treacă de la proof-of-work la proof-of-stake în acest an.

2022 ar putea fi un an grozav pentru ETH dacă fuziunea are loc bine și structura pieței activelor se schimbă dramatic de la PoW la PoS.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.