Urmărește-ne

Tehnologie

Snoop Dogg colaborează cu Clay Nation pentru a-și lansa colecția NFT pe Cardano

Published

on

De când a recunoscut că a colectat NFT-uri sub porecla Cozomo de’ Medici, excursiile lui Snoop Dogg în spațiul NFT-urilor au rămas limitate la Ethereum. Cu toate acestea, pe măsură ce Cardano a câștigat treptat faimă, el a început să pariaze pe blockchain-ul creat sub tutela lui Hoskinson.

Colecția NFT a lui Snoop Dogg pe Cardano

Proiectul NFT Clay Nation a dezvăluit colecția NFT în colaborare cu rapperul iconic Snoop Dogg și Champ Medici pe 11 aprilie. Aceasta va include artă digitală „iconică”, melodii nelansate și machete în ediție limitată pentru națiunea de lut pe blockchain-ul Cardano.

Într-o declarație, Clay Nation a spus:

„Am alocat 19,5 mii de terenuri pentru deținători pe o bază 1:1 + 1.500 de produse – majoritatea produselor au fost realizate pentru a primi oameni noi dincolo de Cardano la Clay Nation, care la rândul său va aduce beneficii deținătorilor pe măsură ce creștem.”

Potrivit site-ului oficial, Clay Nation este, în principiu, o colecție care include 10.000 de caractere digitale cu caracteristici de lut asamblate algoritmic, realizate manual. Fiecare caracter unic indică un NFT unic. Acestea sunt păstrate pe blockchain-ul Cardano.

Colaborarea a fost dezvăluită inițial luna trecută, când Charles Hoskinson, co-fondatorul și CEO-ul IO Global („IOG”, cunoscut anterior sub numele de „IOHK”), a făcut o scenă actoricească în videoclipul de introducere cu două avatare Clay dezvoltate pentru legenda rap-ului și Champ Medici.

Expansiunea NFT a lui Cardano

Actuala piață NFT a fost slabă de câteva săptămâni. Piața, percepută anterior „sălbatică”, arată acum unele indicii de liniște, deoarece vânzările pe platformele NFT de top au suferit un impact serios. OpenSea, de exemplu, care a raportat 5 miliarde de dolari în ianuarie, și-a redus vânzările la jumătate la doar 2,5 miliarde de dolari în martie.

Mulți experți cred că una din cauzele scăderii cifrelor ar fi că investitorii acționează cu prudență din cauza confruntării Rusia-Ucraina. Un exemplu este Modesta Masoit, director de finanțe și analiză la firma de cercetare NFT DappRadar, care a indicat recent că sectorul NFT se consolidează după dezvoltarea sa stratosferică.

Cu toate acestea, este posibil ca aceste aspecte să nu aibă un impact considerabil pe Cardano, deoarece rețeaua a experimentat implementarea a peste 4,2 milioane de token-uri native în 51.949 de politici de mint.

În ciuda creșterii, Hoskinson consideră că autoritățile de reglementare vor reprima NFT-urile în viitorul apropiat. După cum s-a afirmat mai înainte, directorul executiv a subliniat că 2022 va fi probabil unul dintre cei mai buni ani pentru industrie și în special pentru Cardano, dar a continuat spunând că există o restricție pentru sectoarele DeFi și NFT.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.