Urmărește-ne

Ethereum

Creșterea rapidă a adreselor active ale Solana rivalizează cu Ethereum și Polygon

Published

on

Numărul de utilizatori activi pe Ethereum, Polygon și Solana se apropie comparabil, fiecare ajungând la aproximativ 300.000 de utilizatori zilnici, determinat de numărul de adrese active.

Ethereum în scădere

Sursă: ChainCruch

Datorită diferitelor modele observate în toate criptomonedele majore care oferă soluții de contract inteligente, o astfel de convergență a devenit posibilă. Ethereum, în special, are o dinamică oarecum negativă, aflându-se în scădere față de punctul culminant de adrese active zilnice ce depășea 600.000.

Scalabilitatea slabă a stratului de execuție al Ethereum, precum și prețurile mari, sunt probabil de vină pentru declinul pieței ETH. Drept urmare, mulți utilizatori caută opțiuni cripto alternative care le permit să economisească bani și timp în tranzacțiile lor.

În ultimele câteva zile, numărul utilizatorilor Polygon a fost destul de consistent, arătând că blockchain-ul este destul de bun în menținerea loialității utilizatorilor săi obișnuiți, oferind un echilibru acceptabil între calitatea serviciilor și costuri rezonabile.

Solana, aproape de egalitate

Simultan, Solana a avut cea mai rapidă creștere din ultimele zile, reducând decalajul dintre numărul de adrese active zilnice și cel al principalelor platforme. Factorii majori ai răspunsurilor acestor consumatori ar putea fi inovațiile Solana și capacitatea de a efectua un număr masiv de tranzacții pe secundă.

Scenariul prezent este în general bun din punctul de vedere al întregului sector cripto. Motivul pentru aceasta este că cererea este împărțită mai uniform între platformele majore, evitând dezechilibrele anterioare, iar congestionarea rețelei Ethereum a dus la o creștere incontrolabilă a prețurilor și la scăderea accesului la serviciile sale pentru anumiți clienți.

În acest moment, cu un număr tot mai mare de persoane conștiente de alternative solide la funcționalitatea Ethereum, suprasolicitarea poate fi evitată eficient. Dependența Polygon și Solana de proof-of-stake le oferă, de asemenea, beneficii suplimentare în ceea ce privește scalabilitatea și eficiența tarifelor.

Dacă tendințele actuale vor continua, Solana ar putea deveni lider de piață în ceea ce privește utilizatorii activi zilnici, asigurându-și viabilitatea pe termen lung pe piața cripto. Echipa de dezvoltare a Ethereum trebuie să accelereze trecerea la nivelul de consens pentru a-și menține conducerea, deoarece flexibilitatea și funcționalitatea deja existentă nu îndeplinesc așteptările unui număr semnificativ de utilizatori cripto.

Polygon ar putea folosi situația actuală pentru a viza atât clienții individuali, cât și clienții de afaceri, oferind, în același timp, calitate suplimentară și beneficii legate de costuri. În orice caz, nivelul rivalității dintre Ethereum, Polygon și Solana este sigur că va crește în următoarele luni.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.