Urmărește-ne

Ultima oră

Australia va implementa reforme criptografice din 2022

Published

on

O reformă în industria australiană a activelor digitale ar plasa națiunea drept „unul dintre puținii lideri mondiali”, a spus Josh Frydenberg.

Politicianul australian și trezorierul federal, Josh Frydenberg, a indicat că Australia va implementa un „plan cuprizător de reformă a plăților și a cripto-activelor” anul viitor. Se așteaptă ca legislația să sporească inovația și adoptarea de către consumatori a tehnologiilor digitale astfel încât să plaseze statul drept unul dintre liderii mondiali în criptomonede.

Ce așteptări putem avea de la piața cripto din Australia pentru 2022?

Pe parcursul anului viitor, autoritățile locale vor discuta despre potențiale reforme, cum ar fi crearea unui ecosistem mai bun pentru comercianții de criptomonede, implementarea unui cadru de reglementare privind schimburile de active digitale și lansarea unei monede digitale a băncii centrale.

Propunerea de reformă, despre care se spune că este cea mai mare din ultimii 25 de ani, asigură că le va permite australienilor să cumpere și să vândă Bitcoin precum și alte monede alternative într-un mediu reglementat. Vor exista noi reguli pentru companiile care dețin criptomonede în numele clienților.

Pentru consumatori, aceste modificări vor stabili un cadru de reglementare care să sprijine utilizarea în creștere a activelor cripto și să clarifice tratamentul noilor metode de plată”, a spus Frydenberg.

Vorbind despre impunerea unor reglementări asupra locurilor de tranzacționare locale, politicianul a considerat că acest pas va consolida sistemul financiar al Australiei și va îmbunătăți protecția clienților. Mai exact, Frydenberg a declarat că exchange-urile cripto ar trebui să aibă aceleași reglementări ca și băncile, deoarece dețin „sume semnificative de bani și investiții ale oamenilor și trebuie să existe responsabilitate”.

Trezorierul federal a concluzionat că finalizarea reformelor ar transforma Australia într-un centru de interes, alăturându-se unor persoane precum colegul său Jane Hume, care a spus recent despre cripto că „nu este un moft”:

Australia are oportunitatea de a fi printre țările lider din lume în valorificarea acestei noi tehnologii.

CBDC este la orizont

Frydenberg a spus că Australia va începe să testeze moneda digitală a băncii centrale până la sfârșitul anului 2022. Nu cu mult timp în urmă, Reserve Bank of Australia a colaborat cu Commonwealth Bank, National Australia Bank, compania de servicii financiare Perpetual și ConsenSys pentru a explora utilizarea potențială a CBDC-ului angro pe bază de Ethereum.

Colaborarea a promis să dezvolte un așa-numit „proof of concept (POC) pentru emiterea unei forme token-izate de CBDC care poate fi utilizată de participanții de pe piața angro pentru finanțarea, decontarea și rambursarea unui împrumut sindicalizat token-izat pe o platformă DLT bazată pe Ethereum.

Cu toate acestea, susținătorii industriei sunt de părere că o monedă digitală a băncii centrale australiene nu ar trebui să înlocuiască bancnotele și monedele fizice. Jason Bryce, purtătorul de cuvânt al CashWelcome, a declarat:

Unii australieni nu vor putea niciodată să folosească și să acceseze dolari digitali și vor fi în mare parte excluși.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.