Urmărește-ne

Tehnologie

Banca centrală a Rusiei a înregistrat primul administrator național de active digitale

Published

on

Până la sfârșitul anului 2021, guvernatorul adjunct al Băncii Rusiei a indicat că banca va permite investiții în criptomonede doar prin intermediul întreprinderilor străine.

Atomyze, prima firmă de management cripto din Rusia

Într-o declarație publicată joi, banca centrală a Rusiei a confirmat că Atomyze a fost înregistrată ca prima afacere de management al activelor digitale din țară.

Banca Rusiei a stabilit oficial că reglementările sistemului informatic al companiei și execuția tehnologică a platformei sunt în conformitate cu legislația rusă, potrivit comunicatului.

Odată înregistrată, Atomyze poate oferi utilizatorilor săi șansa de a crea și de a primi „noi forme de active în formă tokenizată” prin intermediul DFA-urilor pe care le emite pe platforma sa. Regulile de schimb DFA sunt „încorporate în regulile sistemului informațional”, ceea ce înseamnă că organizațiile pot face „activități de schimb independente” în cadrul platformelor lor.

Au fost elaborate numeroase propuneri din partea Băncii Rusiei pentru a dezvolta în continuare DFA-urile și taxele acestora, ceea ce va spori atractivitatea și aplicarea acestora pentru investitori. Un document de consultare și de reglementare va fi emis în viitorul apropiat pentru a examina aceste idei, a spus banca centrală.

„Tehnologiile contabile distribuite, inclusiv, dar fără a se limita la, DFA” sunt în centrul atenției Atomyze, o afacere blockchain cu sediul în Rusia, potrivit site-ului său.

Interros, o corporație rusă și o afacere de investiții co-fondată de antreprenorul miliardar local Vladimir Potanin, a investit în Atomyze în iunie 2021. Oligarhul rus este al doilea cel mai bogat cetățean al țării, cu o avere estimată la 28,8 miliarde de dolari. În timpul privatizării Rusiei în 1995, el a cumpărat acțiuni la Norilsk Nickel, o firmă de extracție și topire a nichelului și paladiului.

Fondul Worldwide Palladium a fost unul dintre primii emitenți de pe platforma globală Atomyze, potrivit unui comunicat al Interros. Pe șase piețe bursiere europene, inclusiv Londra și Frankfurt, firma a emis mărfuri digitale susținute de activele Norilsk Nickel.

Atomyze primește permisiuni de reglementare

Prima platformă de tokenizare din Rusia, Atomyze, a primit permisiunea de reglementare, a raportat Interros, adăugând că ecosistemul companiei include platforme de tokenizare din alte țări, inclusiv SUA și Elveția. În plus, anunțul spune:

Acest lucru va asigura „egalitatea digitală” a Rusiei în economia digitală globală, va facilita intrarea companiilor ruse pe piețele mondiale și va face posibilă atragerea mai multor capitaluri străine în Rusia.

După cum s-a raportat anterior, Banca Rusiei s-a opus vehement ca întreprinderile locale să înceapă să ofere servicii legate de monede digitală, cum ar fi investițiile cripto. Tinkoff, o mare bancă privată locală, a achiziționat o companie străină legată de criptomonede la începutul lunii ianuarie, după ce Banca Rusiei ar fi împiedicat firma să-și lanseze propria suită de servicii similare anul trecut.

La sfârșitul anului 2021, guvernatorul adjunct al Băncii Rusiei, Vladimir Chistyukhin, a declarat scopul băncii de a restricționa investițiile rusești în criptomonede la infrastructura internațională.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.