Urmărește-ne

Bitcoin

Bitcoin ar putea ajunge la 150.000 de dolari, potrivit JPMorgan

Published

on

JPMorgan Chase și-a mărit prețul țintă pentru Bitcoin la 150.000 USD.

JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite, prezice că Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă după capitalizarea bursieră, va ajunge la 150.000 de dolari pe termen lung. Aceasta este o mică creștere peste obiectivul de 146.000 USD stabilit anul trecut.

Pentru ca Bitcoin să atingă obiectivul menționat mai sus, criptomoneda dominantă ar trebui să egaleze investiția de 2,7 trilioane de dolari a sectorului privat în aur. Pe 10 noiembrie, capitalizarea de piață a Bitcoin a atins 1,3 trilioane de dolari.

În prezent, Bitcoin este prea scump

În același timp, banca susține că valoarea justă a criptomonedei emblematice este acum de aproximativ 38.000 de dolari, ceea ce este cu aproximativ 13% mai mică decât în cazul în care se tranzacționează în prezent pe exchange-urile majore.

Volatilitatea Bitcoin este de patru ori mai mare decât cea a aurului, potrivit JPMorgan. Pentru a deveni mai valoros, Bitcoin ar trebui să devină mult mai puțin volatil.

JPMorgan consideră că un nou bear market este cel mai important impediment în calea adoptării Bitcoin:

Principala problemă a Bitcoin în viitor va fi volatilitatea acestuia, precum și ciclurile de creștere și scădere care împiedică adoptarea instituțională.

Creșterea Bitcoin a fost suspendată pentru moment

Pe 24 ianuarie, Bitcoin a scăzut la un nivel minim pe mai multe luni de 32.950 USD, înainte de a înregistra o revenire uluitoare. Bitcoin a atins un maxim de 45.501 USD pe platforma Bitstamp pe 8 februarie, dar ascensiunea s-a oprit la scurt timp după.

Bitcoin a atins maximul actual de 69.044 USD la începutul lunii noiembrie înainte de a vedea o scădere bruscă, în principal din cauza temerilor că Rezerva Federală a SUA ar crește ratele dobânzilor de mai multe ori în acest an.

Grafic pe 3 luni BTC/USDT | Sursă: CoinMarketCap

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.