Urmărește-ne

Bitcoin

Guvernatorul Băncii Angliei îngrijorat că cetățenii din El Salvador vor fi afectați de utilizarea Bitcoin

Published

on

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că El Salvador a făcut din Bitcoin un mijloc legal de plată, având în vedere riscul legat de criptomonedă. Acest lucru vine la doar câteva zile după ce președintele Nayib Bukele a anunțat planurile de a construi un „Bitcoin City” alimentat de vulcanul Conchagua și finanțat din obligațiuni Bitcoin.

Bailey îngrijorat de volatilitatea Bitcoin

Vorbind joi la uniunea studenților de la Universitatea Cambridge, Bailey a declarat că adoptarea Bitcoin de către El Salvador este deranjantă, deoarece cetățenii vor fi forțați să suporte volatilitatea sălbatică a criptomonedei.

Volatilitatea nu este nimic nou pentru piețele cripto. Pentru a pune în context, Bitcoin a fost evaluat la aproximativ 50.900 USD în ziua în care El Salvador a făcut oficial Bitcoin ca mijloc legal de plată. Criptomoneda pionieră a ajuns să depășească 69.000 USD la începutul acestei luni, înainte de a scădea la 54.321,70 USD la momentul publicării articolului.

„Ma îngrijorează faptul că o țară ar alege token-ul [Bitcoin] ca monedă națională”, a declarat șeful BoE, potrivit unui raport Bloomberg.

Bailey a întrebat, de asemenea, dacă salvadorenii înțeleg cu adevărat natura și volatilitatea Bitcoin, acest lucru fiind cea mai mare preocupare a lui.

El Salvador cumpără „The Dip” din nou

Avertismentele guvernatorului Bailey împotriva adoptării Bitcoin sunt doar cele mai recente dintr-o serie lungă din partea organizațiilor financiare internaționale și a persoanelor fizice, în ciuda poziției președintelui Bukele conform căreia mișcarea va stimula incluziunea financiară. În iunie, Banca Mondială a respins cererea din partea El Salvador de a ajuta la implementarea Bitcoin ca mijloc legal de plată din cauza preocupărilor de mediu și de transparență. În ciuda controverselor, țara a adoptat Bitcoin pe 7 septembrie.

În aceeași lună, Fondul Monetar Internațional (FMI) a mai susținut că adoptarea Bitcoin ca mijloc de plată legal „ridică o serie de probleme macroeconomice, financiare și juridice”. Instituția financiară și-a dublat îngrijorările două luni mai târziu, descriind adoptarea Bitcoin de către Națiunea Sud-Americană drept o „comandă rapidă nerecomandabilă” care implică „riscuri substanțiale”.

Mulți salvadoreni se tem de noul statut al Bitcoin ca monedă oficială alături de dolarul american. Ei se pare că înțeleg volatilitatea notorie a criptomonedei, iar acest lucru a dus ca mii de oameni să iasă în stradă pentru a protesta împotriva Legii Bitcoin.

În plus, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, nu crede că președintele milenial al El Salvador este vreun geniu. El a numit politica Bitcoin „nesăbuită” într-o postare usturătoare pe Reddit cu privire la acest subiect.

Cu toate acestea, El Salvador a acumulat criptomoneda emblematică în ultimele săptămâni. Președintele Bukele a dezvăluit astăzi că guvernul a mai cumpărat 100 de Bitcoini în timpul unei vânzări pe piața globală cauzată de teama unei noi variante de COVID-19. Cea mai recentă achiziție aduce deținerile totale ale țării la 1.220 BTC, în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari, ca urmare a scăderii criptomonedei în jurul a 54,3K USD.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.