Urmărește-ne

Ultima oră

Venezuelenii au promis burse Axie Infinity pentru cursuri de formare cripto

Published

on

Inițiativa vine ca parte a programului La Guaira Digital, care își propune ca scop accelerarea creșterii și stabilității economice în țară.

Politicienii aduc inițiativa

Un candidat la funcția de guvernator din Venezuela a promis că va oferi burse pentru cetățenii interesați să se alăture Centrului de Instruire Tehnică pentru Minerit și Administrarea Activelor Criptografice Digitale.

José Alejandro Terán, aspirantul guvernator care reprezintă partidul aflat la putere, a început inițiativa ca parte a programului La Guaira Digital. Centrul de instruire va oferi bursierilor o formare specializată în token-uri nefungibile (NFT), minare și tranzacționare cripto. Mai mult decât atât, acțiunea va fi susținută de patru entități, și anume National Superintendence of Cryptoassets (SUNACRIP), Academia Axie Infinity, grupul politic Independientes con Terán și tineretul Partidului Socialist Unit din Venezuela (JPsuv).

Pe lângă inițiativele de burse pentru învățarea cripto, candidatul la guvernator are în vedere generarea a „o mie de locuri de muncă” prin această propunere:

„Simt că, ajutând tinerii să-și construiască surse multiple, asigurăm stabilitate economică pentru familiile lor. Vom scoate 1000 de locuri de muncă într-un an, notați-vă!”

Terán a mai promis că instruirea, susținută de Academia Axie Infinity, va include instalarea și repararea rețelelor, extragerea de criptomonede precum și tranzacționarea cripto. Potrivit datelor furnizate de Chainalysis, Venezuela este a șaptea țară în Indexul Global de Adopție Criptografică.

Efect de domino în rândul micilor economii

CEO-ul platformei de investiții cripto Uphold, JP Thieriot, a raportat recent despre cazurile de utilizare în creștere bazate pe Bitcoin pentru piața din America Latină. Potrivit antreprenorului, adoptarea Bitcoin (BTC) din El Salvador a avut un efect de domino în accelerarea adoptării cripto în regiunile învecinate, inclusiv Venezuela și Columbia.

Thieriot consideră, de asemenea, că adoptarea criptografică are mai mult sens pentru economiile mai mici, în loc să creeze o monedă digitală internă a băncii centrale (CBDC).

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.