Urmărește-ne

Bitcoin

Bitcoin depășește 69.000 USD odată cu creșterea inflației

Published

on

Prețul Bitcoin a crescut miercuri dimineață, după ce Departamentul Muncii din SUA a publicat date care arată o creștere bruscă a prețului bunurilor de larg consum, aducând temeri investitorilor cu privire la creșterea inflației.

Bitcoin s-a tranzacționat la peste 69.000 USD, după ce departamentul a declarat că indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut cu cel mai rapid nivel din 1990. IPC – care urmărește prețul bunurilor și serviciilor, de la benzină la chirie – a crescut cu 6,2%, în timp ce IPC a crescut 0,9% pe o bază lunară.

Între timp, acțiunile au început sesiunea de tranzacționare de miercuri cu lumânări roșii, indicele de referință S&P 500 scăzând cu până la 0,29% la momentul redactării acestui articol. La ultima verificare, Bitcoin se tranzacționa la 68.356 USD.

Viziunea marilor lideri globali în servicii financiare

Bitcoin a fost mult timp promovat ca un activ de acoperire a inflației printre susținătorii săi. Miliardarul Paul Tudor Jones a declarat pentru CNBC în octombrie că el vede Bitcoin ca pe o acoperire superioară a inflației față de aur.

„În mod clar, există un loc pentru cripto. În mod clar, câștigă cursa împotriva aurului în acest moment”, a spus el.

Într-un spirit similar, JPMorgan a lansat luna trecută o notă în care spunea că investitorii instituționali văd Bitcoinul ca o „mai bună acoperire împotriva inflației decât aurul”.

„Reapariția preocupărilor legate de inflație în rândul investitorilor a reînnoit interesul pentru utilizarea Bitcoin ca acoperire împotriva inflației”, a scris banca.

În orice caz, acțiunea prețurilor din această dimineață ilustrează gradul în care criptomoneda poate fi afectată de forțele tradiționale ale pieței.

Din ce în ce mai multe numere de economii tradiționale vor afecta piețele Bitcoin într-un interval de timp foarte scurt, mai ales cu introducerea în piață a acestor firme.”, a declarat un director de tranzacționare din piață.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.