Urmărește-ne

Bitcoin

Bitcoin a crescut cu 7%-36% în prima săptămână a lunii ianuarie în fiecare an din 2018

Published

on

Unii analiști se așteaptă la lucruri mari pentru Bitcoin în scurt timp odată ce vânzările instituționale s-au diminuat și capitalul este dislocat pe piață.

Unii analiști ai pieței cripto subliniază posibilitatea unei prime săptămâni ecologice în ianuarie pe piețele cripto, ca parte a ceea ce economistul și comerciantul Alex Krüger se referă ca „impactul primei săptămâni a anului”.

Krüger a menționat într-un tweet de miercuri că Bitcoin (BTC) a înregistrat randamente pozitive în prima săptămână din ianuarie în ultimii patru ani la rând, variind de la 7% la 36% între 2018 și 2021.

În prima săptămână din ianuarie 2021, BTC a crescut de la 28.653 USD la 41.441 USD.

Când a fost întrebat despre evenimentele din anii precedenți, Krüger a răspuns: „Numai 2020 și 2021 contează, piețe diferite, așa că procedați cu aceste două repere așa cum doriți”.

Opinia sa pozitivă pentru începutul lunii ianuarie provine din ipoteza sa de „intrări de fonduri” solide, care se aliniază cu sentimentele CEO-ului Real Vision, Raoul Pal. Pal a susținut, luni, într-un interviu YouTube, că credea că vânzările Bitcoin s-au încheiat și că piața va avea un început solid în ianuarie, deoarece capitalul instituțional va fi reinvestit.

Chiar și cu mai puțin de 24 de ore rămase în 2021, directorul de investiții ExoAlpha, David Lifchitz, consideră că instituțiile încă vând pentru a-și bloca pierderile fiscale. Este probabil ca fenomenul să fie legat de o revenire în prima săptămână din ianuarie.

Datorită a ceea ce el numește „vânzători în panică care își oferă efectiv criptomoneda ofertanților bogați”, CEO-ul deVere Group, Nigel Green, consideră că luna decembrie a devenit cea mai proastă afișare lunară a Bitcoin din mai 2021.

El este, totuși, pozitiv pe termen lung pentru cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră. Green consideră că Bitcoin poate ajuta investitorii să evite inflația globală și că „monedele descentralizate, fără granițe, la nivel mondial, sunt calea viitorului”.

Cu toate acestea, nu toată lumea este optimistă în ceea ce privește criptomoneda în 2022.

BTC ar putea ajunge până la 10.000 de dolari în 2022, potrivit lui Carol Alexander, lector de finanțe la Universitatea Sussex. Este o sceptică, însă, care crede că BTC nu are o valoare fundamentală și că a atins deja apogeul în acest ciclu.

O interpretare mai informată vine de la Todd Lowenstein, strateg șef de acțiuni al Union Bank. Părerea lui este că „condițiile Goldilocks”, cum ar fi pachetele de stimulare financiară COVID și ratele scăzute ale dobânzilor care au beneficiat de prețuri ridicate ale activelor, se apropie de sfârșit, ceea ce va avea un impact negativ semnificativ asupra BTC și a piețelor tradiționale în 2022.

„Condițiile Goldilocks se încheie, iar valul de lichiditate se retrage, ceea ce va dăuna în mod disproporționat claselor de active supraevaluate și zonelor speculative ale pieței, inclusiv criptomonedele.”

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.