Urmărește-ne

Altcoins

Charles Hoskinson împărtășește planurile Cardano pentru 2022

Published

on

Fondatorul Cardano și-a folosit discursul și pentru rețelele care „pretind a fi descentralizate”.

Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a susținut o discuție de 30 de minute în Ajunul Crăciunului pe YouTube, reflectând asupra stării actuale a industriei, a rețelei Cardano și a unora dintre ambițiile proiectului pentru anul care vine.

„A fost un tweet din 2020 în care am spus: „Prevăd că până anul viitor vom avea mii de dApps și sute de active pe Cardano”, și am greșit în ambele direcții”, a spus Hoskinson.

Potrivit acestuia, în loc de sute, rețeaua Cardano are acum peste două milioane de active, dintre care majoritatea sunt pretinse NFT. „Nu am observat încă o tracțiune considerabilă” în extinderea aplicațiilor descentralizate (dApps) în rețea, potrivit Hoskinson. El a susținut că acest lucru s-a datorat lansării întârziate a actualizării Goguen, care a introdus contracte inteligente în rețea.

Cardano a introdus funcționalitatea de contract inteligent pe rețeaua principală cu hard fork Alonzo pe 12 septembrie. Cu toate acestea, Minswap, primul schimb descentralizat lansat în rețea, s-a confruntat cu probleme imediate de scalare din cauza așa-numitei probleme de concurență.

Concurența este capacitatea numeroșilor agenți de a interacționa cu un singur contract inteligent în același timp.

Datorită designului Cardano bazat pe EUTXO, este dificilă construirea aplicațiilor descentralizate scalabile. Cu toate acestea, în ciuda afirmațiilor lui Hoskinson pe Twitter că „nu există nicio problemă de concurență”, rețeaua nu a asistat încă la nicio activitate substanțială DeFi. Concurența a cauzat întârzieri pentru mai multe proiecte. În ciuda acestui fapt, Hoskinson a spus că 2021 a fost un an excelent pentru adopția lui Cardano. „Două milioane de oameni” și „mii de dezvoltatori” folosesc Cardano, a spus el.

Obiectivele lui Cardano pentru anul viitor includ consolidarea instituțiilor rețelei și extinderea utilizării acesteia dincolo de Africa. „Anul viitor, ceea ce se va întâmpla este că se va forma o structură formală open-source, un fel ca Hyperledger pentru Linux, și vom vedea multe instituții conectate”, a spus Hoskinson.

În ceea ce privește Africa, Cardano intenționează să creeze toate instrumentele esențiale pentru împrumuturile peer-to-peer accesibile și conforme. Acest lucru ar însemna ocolirea completă a sistemului financiar al Africii, despre care Hoskinson susține că „este extraordinar de prădător și le permite unora dintre cei mai răi oameni în viață să rămână la putere”.

Hoskinson a oferit câteva critici pentru modelele actuale și eforturile concurente în domeniu.

În ceea ce privește starea actuală a industriei, el a spus:

„Descentralizare, asta ni s-a promis și ce am primit? Imagini cu pietre care se vând cu milioane de dolari, cuvinte la modă, rețele care pretind a fi descentralizate, dar când nu mai funcționează, cineva le dă cu piciorul pentru a le reporni.”

Deși nu a menționat niciun nume, remarca lui a fost cel mai probabil adresată către Solana, un blockchain de contracte inteligente care a suferit întreruperi repetate de rețea în ultimul an. În septembrie, de exemplu, rețeaua a căzut timp de 18 ore, iar validatorii au fost nevoiți să asambleze și să „repornească” rețeaua pentru a funcționa.

Potrivit lui Hoskinson, aceasta, precum și miliardele de dolari pierdute în DeFi din cauza hackurilor, greșelilor și furtului, au fost rezultatul unei mentalități predominante din industrie conform căruia „este mai bine să fii primul decât cel mai bun”. Cardano se autoproclamă ca fiind prima tehnologie blockchain care se bazează pe cercetări academice serioase, evaluate de colegi. Cardano a fost adesea acuzat de experții din industrie pentru că este lent în implementarea de noi funcții ca urmare a acestei abordări.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.