Urmărește-ne

Analize

Bitcoin scade sub 60.000 USD, dar corecția ar putea fi de scurtă durată

Published

on

Bitcoin a scăzut considerabil pe 27 octombrie și a creat o lumânare mare bearish. Aceasta este un tip de lumânare în care întreaga mișcare ascendentă din ziua precedentă este anulată cu o scădere egală sau mai mare în ziua următoare.

Zona de suport principală se găsește între 52.400 USD și 53.350 USD. Acest interval este alcătuit dintr-un nivel de retragere Fib pe termen scurt scurt (negru) și unul pe termen lung (alb) și o zonă de sprijin orizontală. Există, de asemenea, un nivel minor de suport la 56.550 USD, creat doar de nivelul Fib pe termen scurt.

Indicatorii tehnici susțin continuarea scăderii.

MACD, care este creat de mediile mobile pe termen scurt și lung (MA) este în scădere. În prezent, MACD este încă pozitiv, indicând faptul că tendința pe termen scurt se mișcă mai rapid decât tendința pe termen lung. Cu toate acestea, este în scădere, semnalând că MA decelerează.

RSI, care este un indicator de impuls, este de asemenea în scădere. Este peste 50, ceea ce indică faptul că impulsul este încă optimist, dar scăderea RSI indică faptul că și elanul își pierde puterea.

Grafic BTC/USD Sursa: TradingView

BTC este respins

Graficul de șase ore arată că BTC se mișcă sub o linie de rezistență descendentă de la prețul maxim din 20 octombrie.

Mai recent, linia a respins prețul pe 25 octombrie (săgeata albastră), inițiind actuala mișcare descendentă. Respingerea a coincis și cu zona de rezistență de 63.650 USD.

Atâta timp cât linia descendentă rămâne neîntreruptă, tendința pe termen scurt este bearish.

Grafic BTC/USD Sursa: TradingView

Analiza Elliott Waves

Numărarea valurilor Elliot Waves pe termen scurt arată că BTC este probabil într-o corecție A-B-C, care este posibil conținută în interiorul unui canal paralel.

În prezent, BTC se află în valul C, care este porțiunea finală a corecției și după care este probabilă o revenire a prețului.

Există un sprijin considerabil în apropiere de 56.500 USD și o scădere la aceste niveluri le-ar oferi valurilor A:C un raport exact de 1:1. În plus, ar coincide cu linia de sprijin a canalului. Mai mult decât atât, zona coincide cu suportul Fib pe termen scurt prezentat în prima secțiune.

Grafic BTC/USD Sursa: TradingView

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.