Urmărește-ne

Bitcoin

El-Salvadorienii își convertesc USD în BTC, deoarece interesul pentru Bitcoin crește

Published

on

La o lună de la intrarea în vigoare a legii Bitcoin în națiunea central-americană El Salvador, interesul pentru criptomonedă a continuat să crească, deoarece un procent mai mare de rezidenți își convertesc dolarii în BTC.

Într-un tweet realizat de președintele țării, Nayib Bukele, aplicația cu portofel cripto internă din El Salvador – Chivo – a raportat aproximativ 24.076 remitențe, ceea ce se ridică la o cantitate masivă de 3.069.761,05 USD într-o singură zi.

În plus, președintele Bukele a menționat că rata la care salvadorenii își convertesc mai mulți bani din USD în Bitcoin este semnificativ mai mare decât rata pe care o retrag din portofele la cele peste 200 de bancomate Chivo BTC răspândite în toată țara.

Nu este o revendicare fără temei

Știind că unii critici vor pune la îndoială credibilitatea afirmațiilor sale, președintele Bukele le-a spus cu îndrăzneală celor din mass-media să își facă cercetările independente și să le confirme.

„Orice mass-media poate confirma acest lucru în mod independent vizitând bancomatele”, a spus el.

La începutul călătoriei sale de adoptare a Bitcoinului, El Salvador și președintele său au primit reacții de la sceptici care au susținut că decizia ar fi în detrimentul economiei țării. Un economist de top chiar l-a atacat pe președintele Bukele și a numit adoptarea Bitcoin ca fiind una „foarte stupidă”.

Nu dau înapoi

În ciuda opoziției, El Salvador nu a renunțat la hotărârea sa de a face din Bitcoin o formă de plată legală în țară.

Această creștere a interesului pentru criptomonedă este un indiciu clar al unei schimbări a sentimentelor a aproximativ 70% dintre salvadorenii care inițial fuseseră nemulțumiți de lege.

În prezent, populația din El Salvador care folosește portofelul Chivo este semnificativ mai mare decât cea a cetățenilor cu conturi bancare locale, promovând incluziunea financiară.

În plus, utilizarea Bitcoin-ului în țară a deschis o mulțime de oportunități pentru rezidenți de a obține subvenții pentru unele activități de bază, inclusiv reduceri la achiziționarea de combustibil.

Investitorii străini din El Salvador beneficiază și ei de lege, deoarece nu sunt impozitați pe câștigurile de capital din investițiile lor în Bitcoin.

Salvarea cățelușilor

Interesant este faptul că animalele nu au fost lăsate deoparte. Cu doar câteva zile în urmă, președintele Bukele a dezvăluit că administrația sa va utiliza profiturile realizate din investiția sa în Bitcoin pentru a construi un spital masiv pentru animale de companie.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.