Urmărește-ne

Analize

Inflația rapidă zguduie piețele, dar Bitcoin, Ethereum și Cardano au baze solide pe care să se construiască

Published

on

Criptomonedele și „Crypto Dollars” nu mai sunt o moft trecător, iar dolarul american își pierde din ce în ce mai mult strălucirea în fața celor două.

Într-o tendință care a fost în creștere, în timp ce criptomonedele, în special Bitcoin, Ethereum, Cardano și stablecoins par să se fi eclipsat în ceea ce privește valoarea și eficiența tranzacțională, dolarul și-a pierdut strălucirea doar datorită inflației și naturii sale centralizate.

Dolarul american pierde teren în fața criptomonedelor

Acum, experții avertizează cu privire la consecințe și mai îngrozitoare pentru dolar în 2022, majoritatea simțind că Bitcoin, Ethereum, Cardano și stablecoins ar putea conduce, în cele din urmă, nu numai dolarul, ci toate activele, pe măsură ce adoptarea crypto continuă să crească.

„Cripto-activele exemplifica capitalismul global de piață liberă, iar un câștigător de top a fost dolarul”, spune Mike McGlone, un strateg senior în materie de mărfuri la Bloomberg, înainte de a adăuga că: „Bitcoin, Ethereum și dolarii criptografici sunt gata să rămână în vârful ecosistemului, față de aproximativ 16.000 de rivali care se confruntă pentru leadership speculativ.”

Potrivit unui raport recent al Bloomberg, expertul descrie „o traiectorie ascendentă durabilă a capitalizării pieței cripto-dolari alături de Bitcoin și Ethereum”. Argumentul său pentru această afirmație este ancorat pe succesul cu care criptodolarii au ușurat tranzacțiile în întreaga lume.

„Abilitatea de a tranzacționa și de a transmite dolari non-stop cu decontare instantanee și de a câștiga dobândă cu mult peste eurodolari, sunt atribute ale criptodolarilor… acest lucru a susținut dolarul și a ajuns la majoritatea activelor financiare”, spune el.

Sursă: Bloomberg

Cu stablecoins, cum ar fi volumul tranzacțiilor tether, care depășește pe cel al Bitcoin și Ethereum combinat, conform CoinMarketCap, McGlone consideră, în plus, că acest lucru indică doar optimismul dolarilor cripto, observând că trecerea la tranzacțiile prin token-uri digitale „poate fi de neoprit”.

Bitcoin, Ethereum și Cardano vor domina în 2022

El adaugă că, deși există o mulțime de speculații și hype în jurul criptomonedelor mai noi, inclusiv Solana și Shiba Inu, primele trei monede care includ acum și Cardano și-ar putea menține dominația pentru restul anului.

O declarație a lui Powell de la FED într-o ședință de săptămâna trecută, care afirmă că stablecoins-urile private ar putea coexista cu dolarul digital, a fost considerată optimistă pentru monedele stabile.

Odată cu scăderea tensiunii dintre „șefii” crypto și autoritățile de reglementare, reglementările crypto ar putea începe în curând să se implementeze, creând un mediu mai bun pentru ca proiectele crypto autentice să prospere.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.