Urmărește-ne

Tehnologie

Qubit Finance, o companie de protocol DeFi, a pierdut 80 de milioane de dolari din cauza unui atac cibernetic

Published

on

Hackerii au furat 206.809 de monede Binance din protocolul QBridge al Qubit, în valoare totală de 80 de milioane de dolari, fiind al șaptelea cel mai mare atac DeFi vreodată.

Qubit Finance, un protocol DeFi, a declarat vineri că hackerii au furat 80 de milioane de dolari.

Hackerii intră în top 10 atacuri cibernetice DeFi

Potrivit statisticilor DeFiYield Rekt, atacatorii au folosit protocolul pentru a fura 206.809 de monede Binance folosind funcția de depunere QBridge a Qubit, ceea ce o face a șaptea cea mai mare încălcare a DeFi vreodată.

Protocolul QBridge este o punte Ethereum-BSC (Binance Smart Chain) care permite utilizatorilor să transfere token-uri ERC-20 și BEP-20 înainte și înapoi între cele două blockchain-uri. Pe lângă BSC, protocolul este implementat ca o colecție de contracte inteligente.

Potrivit companiei de securitate blockchain CertiK, atacatorii au profitat de o greșeală logică din codul Qubit Finance care le-a permis să introducă date frauduloase și să retragă token-uri pe BSC, în timp ce niciunul nu a fost plasat pe Ethereum.

Platforma descentralizată a emis o declarație pentru a-i informa pe exploatatori că este conștientă de situație și s-a oferit să negocieze direct înainte de a lua orice altă acțiune.

„Deturnarea și pierderea de fonduri au un impact semnificativ asupra a mii de persoane reale”, a declarat firma.

Qubit Finance deschisă la negociere

Potrivit unei postări pe blog, echipa a contactat hackerii pentru a oferi cea mai mare recompensă permisă în cadrul programului său. Nu se specifică cât va fi recompensa sau dacă hackerii o vor accepta.

Qubit încă urmărește exploatatorii și monitorizează activele care au fost compromise suspendând o serie de servicii de gestionare a contului până la o nouă notificare. Cu toate acestea, funcția sa de revendicare este încă disponibilă, potrivit companiei.

„Încă investigăm și suntem în contact cu Binance”, a adăugat Qubit. „Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații va apărea și un raport amănunțit, le vom publica”.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.