Urmărește-ne

Ethereum

JPMorgan clasează Ethereum mai sus decât Bitcoin

Published

on

Ethereum s-a dovedit a fi o forță de luat în seamă, iar marea bancă JPMorgan este de acord. Când vine vorba de performanță, Ethereum a depășit rivala Bitcoin, deși acesta din urmă rămâne cea mai valoroasă criptomonedă din spațiu. Cu toate acestea Bitcoin s-ar putea să nu fie în frunte mult mai mult timp.

Analiștii de la JPMorgan au lansat recent un raport despre criptomonede și potențialul acestora. Deși articolul recunoaște capacitatea Bitcoin, de asemenea, plasează Ethereum înaintea Bitcoin ca fiind lider în anii următori. Argumentul pe care se bazează raportul este cel al utilității ambelor active. În timp ce Bitcoin este bun pentru politica sa monetară, Ethereum s-a dovedit a fi și mai bun.

Viitorul Ethereum pare promițător

Pe termen lung, Ethereum poate fi o opțiune mai bună decât Bitcoin, conform raportului JP Morgan. Deși Bitcoin rămâne cea mai apreciată criptomonedă, creșterea ratelor dobânzilor poate favoriza Ethereum.

„Creșterea randamentelor obligațiunilor și eventuala normalizare a politicii monetare exercită presiune asupra Bitcoin ca formă de aur digital, în același mod în care randamentele reale mai mari au exercitat o presiune asupra aurului tradițional”, conform JPMorgan.

Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce ratele dobânzilor și inflației cresc, mai mulți investitori se vor îndrepta către protocoale de finanțare descentralizată (DeFi), care oferă rate ale dobânzilor mai atractive decât finanțarea tradițională. Având în vedere că majoritatea acestor protocoale DeFi sunt construite pe blockchain-ul Ethereum, va genera doar mai multă adoptare în activul digital, oferindu-i mai mult spațiu de creștere decât Bitcoin.

În raport, JPMorgan atrage atenția asupra pieței NFT, a jocurilor și stablecoins. Aceste lucruri fac din Ethereum o investiție „mai sigură” decât Bitcoin, care este renumit pentru volatilitatea sa. Pe măsură ce ratele dobânzilor cresc, utilitatea sa de bază ar trebui să o poată ajuta să-și mențină valoarea, se arată în nota.

„În timp ce Ethereum își obține valoarea din aplicațiile sale, variind de la DeFi, la jocuri, la NFT și stablecoins, pare mai puțin susceptibil decât Bitcoin la randamente reale mari.”

Performanță superioară pe viitor

Analiștii de la JPMorgan au prezentat și alte motive pentru care Ethereum ar putea ajunge să fie o opțiune de investiție mai bună decât Bitcoin. Unul dintre motive a fost faptul că altcoin-ul a depășit constant Bitcoin de la an la an. Numai cifrele pentru 2021 arată o marjă largă atunci când ambele active digitale sunt comparate unul lângă altul în ceea ce privește performanța.

Ethereum a crescut cu peste 500% în acest an, comparativ cu 96% în cazul Bitcoin. Dacă token-ul menține această rată, atunci ar putea foarte bine să depășească capitalizarea de piață a Bitcoin în următorii cinci ani, oferind în același timp câștiguri mai mari pentru investitorii săi.

În cinci ani, Ethereum a crescut la aproximativ jumătate din capitalizarea totală a pieței Bitcoin. Aflat la peste jumătate de trilion de dolari, activul digital a depășit giganți precum Visa, MasterCard și JPMorgan pentru a revendica locul 15 ca cel mai valoros activ din lume.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.