Urmărește-ne

Ethereum

Rezervele Ethereum din Exchange-uri se micșorează, iată ce înseamnă pentru piață

Published

on

În timp ce sentimentul în jurul industriei criptomonedelor devine mai pozitiv în fiecare zi, mai mulți investitori Ethereum aleg să-și retragă fondurile din bursele criptografice și să le lase în portofele lor, potrivit CryptoQuant. Deși acesta este un semn pozitiv pentru piață, investitorii instituționali sau persoanele considerate balene se pot confrunta cu unele probleme de lichiditate cu debitul curent.

Rezerve curente

La momentul redactării, rezervele Ethereum în exchange-uri rămân la 18,5 milioane de monede, în scădere progresivă față de august. În ultimele zile, în urma creșterii rapide a prețurilor pe piețele altcoins, unele exchange-uri s-au confruntat cu intrări ușoare. Rezervele Ethereum au trecut de la 18,49 milioane la 18,7 milioane în doar două zile.

Sursa: CryptoQuant

În urma intrărilor crescute în exchange-uri, prețul Ethereum a revenit de la 3.500 dolari la 3.415 dolari, ceea ce indică apariția momentană a presiunii de vânzare pe piață.

Probleme cu lichiditatea

În timp ce rezervele totale de schimb ale Ethereum se ridică în prezent la 64 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din capitalizarea de piață actuală a celei de-a doua cea mai mare criptomonedă, cu potențialul flux de fonduri pe piață, unii investitori mari s-ar putea confrunta cu probleme de lichiditate.

Aprobarea ETF-urilor Bitcoin susținute fizic este principala sursă de intrare potențială de capital. Deși nu există planuri pentru ETF-urile Ethereum, faptul că au fost aprobate cele pentru Bitcoin creează un precedent care ar putea atrage investitori de nivel instituțional pe piață pe cont propriu.

În plus față de o scădere constantă a rezervelor, oferta circulantă a Ethereum scade, de asemenea, datorită mecanismului de reducere a tarifelor prezentat anterior. În timp ce cererea pentru industriile DeFi și NFT rămâne ridicată, rețeaua Ethereum va continua să ardă mai multe monede decât sunt capabili să distribuie minerii și jucătorii.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.