Urmărește-ne

Bitcoin

Zimbabwe ar putea adopta Bitcoin ca monedă legală după El Salvador

Published

on

Adoptarea Bitcoin de către El Salvador a deschis ușa pentru posibile noi adoptări de către alte țări. Cu toate acestea, prima țară care a a adoptat Bitcoin a întâmpinat unele dificultăți. Au existat o mulțime de îndoieli și critici care vizează președintele El Salvador Nayib Bukele.

Unii oameni au declarat că președintele a influențat puterea legislativă din El Salvador să aprobe mutarea. Alți analiști financiari critici au prezis chiar o influență negativă asupra situației economice a țării în urma acțiunilor sale.

Țara a finalizat implementarea și acum folosește Bitcoin pentru tranzacții financiare. De asemenea, președintele continuă să acumuleze BTC ori de câte ori există o scădere a prețului.

A doua țară care ar putea lua drept model mișcarea îndrăzneață este Zimbabwe. Ei cercetează creșterea și riscurile asociate cu Bitcoin ca activ.

Va deveni Zimbabwe următorul El Salvador?

Deocamdată, țara analizează rata cererii în rândul cetățenilor. De asemenea, susțin reglementările asupra cărora organele de pază financiare insistă de ceva vreme. Mai mult, Zimbabwe vede industria cripto ca pe o modalitate de a dezvolta mai mult țara.

Acum că mulți cetățeni cer cripto, guvernul ia în considerare cu seriozitate opțiunea. Ei au dezvăluit această informație printr-unul dintre posturile lor locale de știri.

Știrea a mai dezvăluit că țara discută deja despre utilizarea Bitcoin ca mijloc de plată legal. Colonelul Charles Wekwete a confirmat această informație. El a mai declarat că blockchain-ul oferă atât aspecte pozitive, cât și negative.

Aspectele negative pe care le-a subliniat au fost spălarea banilor, transferurile transfrontaliere ilegale, facilitarea acțiunilor ilegale cu fluxuri de numerar ilegale etc.

Cu toate acestea, din cauza acestor riscuri asociate blockchain-ului, multe autorități sunt pregătite să elaboreze reglementări care le pot reduce. De asemenea, regulile vor proteja interesele consumatorilor și vor proteja viitorul financiar al Zimbabwe.

Deocamdată, țara nu a declarat nimic încă. Pur și simplu consultă experți pentru a ști dacă mșcarea va funcționa. Dar guvernul urmează Strategia Națională de Dezvoltare 1, care predă sistemul economic digital.

Strategia va stimula o conexiune între afacerile existente și guvern pentru a dezvolta economia digitală în comun.

El Salvador a stabilit ritmul pentru Bitcoin

De când președintele Nayib a făcut pasul îndrăzneț pe fondul criticilor, alte țări au luat în considerare utilizarea Bitcoin în economia lor.

Încă există multe comentarii negative cu privire la mișcare, iar unele sunt încă în desfășurare. Cu toate acestea, prima țară care a adoptat Bitcoin pare să nu se retragă deloc.

Prețul BTC se pregătește pentru o cursă bullish | Sursa: BTCUSD pe TradingView.com

În știrile recente, președintele dezvăluie chiar planuri de construire a unui spital și a 20 de școli folosind câștigurile din Bitcoin.

Cu toate acestea, jucătorii din industrie văd Africa ca un teren bun pentru testarea criptomonedelor. Mai mult, piața cripto din Africa continuă să crească, potrivit companiei de blockchain Chainalysis.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.