Urmărește-ne

Tehnologie

NFT-urile vor fi susținute de cea mai mare rețea de socializare din Rusia

Published

on

Vkontakte, cel mai mare site de socializare din Rusia, a dezvăluit intențiile de a utiliza token-urile non-fungibile (NFT) și tehnologia blockchain în operațiunile sale.

Vkontakte urmează să ofere suport pentru NFT

Gigantul rețelei de socializare a anunțat că cele două tehnologii vor fi folosite pentru a monetiza conținutul generat de utilizatori, păstrând totodată drepturile de autor.

Potrivit directorului tehnic al Vkontakte, Alexander Tobol, compania nu își va construi propriul blockchain, ci va funcționa ca intermediar în execuția inițiativei NFT și blockchain.

Este ușor să creați un NFT, apoi să îl listați pe un schimb. Și aici, sarcina noastră ca cel mai mare serviciu din Rusia pentru interacțiunea cu [un] public, cu o cantitate incredibilă de conținut generat de utilizatori, este să oferim această oportunitate.

Potrivit Tabol, introducerea NFT-urilor este un răspuns la nivel mondial pentru scriitori, deoarece tehnologia necesită o garanție a unicității și a drepturilor de autor în diferite națiuni.

Proprietatea intelectuală, o prioritate pentru Vkontakte

Dezvoltarea urmează descoperirii conținutului copiat pe piețele NFT. Vkontakte intenționează să introducă un sistem de identificare a conținutului pentru a valida proprietatea intelectuală a tuturor materialelor muzicale și video descărcate, pentru a preveni fake-urile.

Preocupările cu privire la plagiatul NFT au apărut după ce piața OpenSea a raportat că 80% din NFT-urile generate gratuit pe site sunt copiate. În altă ordine de idei, Cent a suspendat NFT-urile foto și audio din cauza unei cantități uriașe de produse contrafăcute.

Încercarea lui Vkontakte vine în urma unor rapoarte conform cărora Meta se pregătește de asemenea să integreze funcționalitatea NFT pe Facebook și Instagram.

Trecerea rețelei sociale către industria blockchain vine în timp ce Rusia se luptă să dezvolte un cadru juridic cripto.

În special, diferite organisme guvernamentale au opinii contradictorii cu privire la modul de reglementare a sectorului. Președintele Vladimir Putin a cerut agențiilor guvernamentale de top să ajungă la un acord cu privire la viitorul criptomonedelor.

Deși banca centrală a țării a cerut abolirea criptomonedelor, cercetătorii guvernamentali estimează că, dacă industria este reglementată, Rusia ar putea câștiga 1 trilion de ruble (13 miliarde de dolari) în fiecare an de pe piața cripto.

Declinare de responsabilitate: conținutul Cryptonian este menit să aibă un caracter informativ și nu trebuie interpretat ca un sfat de investiții. Tranzacționarea, cumpărarea sau vânzarea criptomonedelor ar trebui considerată o investiție cu risc ridicat și fiecare cititor este sfătuit să își facă propriile cercetări înainte de a lua orice decizie.